När jag blir irriterad på någon annan

Ibland blir vi så irriterade på någon annan. Allt den andra gör eller säger får oss att påverkas på något sätt. Vi vill undvika personen och vi har en massa åsikter omkring vad den andra gör. Personen gör saker på fel sätt eller så tycker vi att personen rent allmänt har en attityd som vi inte gillar. Helt enkelt känns personen inte som en person vi gillar. Det kan vara en ny person på jobbet, x:et eller x:ets nya man, en arbetsledare eller någon person på en myndighet.

När vi upplever starkt på detta sätt handlar det mycket sällan om den andra personen utan det handlar mer om oss själva. Der är något hos den andra personen som väcks i oss själva som får oss att åter känna. Något väcks i oss som gör att vi väljer att lägga ner så mycket energi på denna person av tankar och känslor som irritation. Personen kanske gör oss osäker, vi kanske tappar vår egen självklara plats i gruppen, vi kanske starkt påverkas av de saker vi åter igen känner som har en historia långt tillbaka i våra liv. Vad det än är har det sällan med den andra personen direkt att göra. Personen kan vara otrevlig, dum eller vara på något annat sätt, sjäkvklart men det intressanta blir varför jag själv lägger ner så mycket energi på det.

I våra individuella samtal och i våra samtalsgrupper försöker vi alla att våga ta oss lite bakom våra förstahandsreaktion och titta på vad som ligger bakom våra känslor och tankar. Kom du med och pröva dina egen tankar och möt dina känslor i ett individuellt samtal eller i våra samtalsgrupper.

Vi har alla varit där någon gång. Vissa fler gånger andra färre. Alla har vi något att dela om vi vill och har lust.