Mansjouren startar Pappagrupp!

Är jag den pappan jag hoppades att bli? Hur ska jag och min partner hitta tid för varandra och hur fasen ska jag ha tid med MINA grejer NU? Är andra pappor lyckligare än mig? Måste jag alltid vara den perfekta pappan?

Frågorna blir många när vi ställs inför utmaningen att bli pappa och ibland känner vi oss bara otillräckliga inför våra barn och vår partner. Att träffa andra pappor och lyssna på deras berättelser kan hjälpa oss att bli tryggare i vår egen roll som förälder och förhoppningsvis räta ut många frågetecken.
Alla föräldrar är lika viktiga för ett barn och vi vill nu inspirera pappor att ta del av tiden med barnet och uppmuntra till mer jämställdhet i föräldraskapet. Genom att komplettera ordinarie föräldraskapsstöd med en föräldragrupp för män kan vi öka förståelsen för ansvar och engagemang och sätta barnets rätt till båda föräldrarna i centrum.

Till vår första grupp bjuder vi in 8-10 män som har barn i åldern 0-5 år.
Vi träffas och diskuterar kring olika teman som rör allt mellan första tiden efter förlossningen till att utmana könsstereotyper, förändringar i sexlivet, trötthet och delat föräldraansvar.
Gruppen leds av utbildad pappagruppsledare.

Startdatum: 13 november 2017 och sedan 5-6 veckor framåt
Tid: Måndagar kl. 18-20
Plats: Mansjourens lokaler på Hornsgatan 135
Pris: 300:- (medlemskap i Mansjouren)

Om du vill anmäla dig till eller har frågor om pappagruppen, skicka mail till jani@mansjouren.se.

Så här säger några familjer om sina erfarenheter av pappagruppen som föreningen Män För Jämställdhet arrangerar (MFJ är de som höll i utbildningen för vår pappagruppsledare):

https://www.youtube.com/watch?v=Wd1e1t1GzuE
(kopiera URL:en och klistra in i din webbläsare)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln