Välkomna till temakvällen om MÄN + SUICID på tisdag, 2 april

TEMAKVÄLL: SUICID
Mäns våld mot sig själva – hur ett samtal kan vara skillnaden mellan liv och död.


Varje dag möter vi på Mansjouren människor som bär på tunga känslor, som t.ex ensamhet, hopplöshet eller sorg. Och varje dag ser vi hur ett samtal mellan två (eller fler) människor kan ge en ny känsla av gemenskap, tröst och hopp – och kan öppna sinnet för att våga berätta.

Genom att ägna en hel kväll åt ämnet MÄN & SUICID vill vi vara med och sprida viktig kunskap, plantera nya tankar och perspektiv. Vi vill inspirera till att agera i situationer när det kan vara som mest avgörande.

Tid: Tisdag, 2 april kl 18–21
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm

Kvällens föreläsningar:
- Björn Eklund, ledamot för SPES (Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd) föreläser om Att “störa döden” och om stöd efter självmord.
- Ola Tornberg, kommunikationstränare och handledare hos föreningen Mind, pratar om Manlighet och suicid (med tanke på att sju av tio personer som tar livet av sig i Sverige idag är män).

Program:
17.30  Dörrarna öppnar
18.00  Mansjouren hälsar välkommen
18.15 Föreläsning av Björn Eklund (SPES) om att störa döden och om stöd efter självmord
18.45 Föreläsning av Ola Tornberg (Mind) om Manlighet och suicid
19.15 Paneldebatt och öppen diskussion
20.00–21.00 Mingel

Vi bjuder på kaffe och macka samt frukt. Vegetarisk variant finns.

Anmäl dig genom att mejla till fristad@mansjouren.se med antalet platser du vill boka, era namn, och gärna även era mailadresser/telefonnumren.

Vi ser det som positivt om du kan sprida informationen om evenemanget i din organisation, bland dina vänner, eller till andra som skulle kunna vara intresserade av att delta.
Inbjudan i PDF-format finns att hämta här.

Temakvällen är del av Mansjourens projekt FRISTAD mot våld. Med projektet vill medverka till att både våldsoffer och våldsutövare får den hjälp de behöver och främja respektfullt bemötande med utgångspunkt i alla människors lika värde.


Varmt välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln