2 maj: Temakväll om Sexuellt våld mot män

Välkomna till en kväll om att bryta tystnaden om den manliga utsattheten.

Idealbilden av män som “alltid starka, alltid sexuellt intresserade och alltid kapabla att försvara sig” gör det för många svårt att tala om det som har hänt.

Med temakvällen vill vi bidra till att minska den sociala stigmatiseringen av utsatta män (samt alla som identifierar sig som män) och uppmuntra till ett respektfullt bemötande och inkännande samtal.


Tid: Torsdag, 2 maj kl 18–20.30
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm

Föreläsare: Hans Knutagård, universitetslektor i socialt arbete vid Göteborgs universitet som har arbetat inom området i snart 40 år, både praktiskt och akademiskt, såväl nationellt som internationellt. Han forskar om socialt arbete och sexualitet, speciellt om män som blivit våldtagna av män, män som säljer sex och om veteraner och sexualitet. Han har precis publicerat boken Sexualitet och socialt arbete på Studentlitteratur.

Kvällens program:
17.30  Dörrarna öppnas, mingel och fika
18.00  Mansjouren hälsar välkommen
18.30 Föreläsning av Hans Knutagård – Det sexualiserade våldet
19.30 Tid för reflektion och diskussion
20.00–20.30 Paneldebatt och öppen diskussion

Vi bjuder på kaffe, vegetariska mackor samt frukt.


OSA senast fredag, 26 april genom att mejla till fristad@mansjouren.se med antalet platser du vill boka, era namn, och gärna även era mailadresser/telefonnumren.


Vi ser det som positivt om du kan sprida informationen om evenemanget i din organisation, bland dina vänner, eller till andra som skulle kunna vara intresserade av att delta.


Temakvällen är en del av Mansjourens projekt FRISTAD mot våld. Med projektet vill vi medverka till att både våldsoffer och våldsutövare får den hjälp de behöver och främja respektfullt bemötande med utgångspunkt i alla människors lika värde.


Varmt välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln