EN TIMME FÖR LIVET – Mansjourens nya samtalserie

Livet är tufft ibland.

Det kan kännas tomt, ensamt och mörkt – och ändå är det det mest värdefulla vi har. Ofta är det ett nytt sätt att tänka eller se på saken som kan vara frön till en positiv förändring.

Under Mansjourens 34 år har vi sått många frön – i våra tusentals samtal med män i alla åldrar, och med näst intill alla sorters problem. Utöver vårt dagliga arbete med samtalsstöd skapar vi nu en serie av korta föreläsningar som vi hoppas kan vara till nytta för många människor. Innehållet riktar sig till dig som har det kämpigt, vill utvecklas som människa eller helt enkelt är nyfiken på ämnet.

Vi bjuder in experter på olika problemområden som vi ofta möter i våra samtal. De ger sina bästa praktiska tips och konkreta verktyg om hur du kan ta dig vidare när livet har kört ihop sig, bryta destruktiva mönster eller hitta rätt strategi för dig i förebyggande syfte.

Första temat blir:


Anders Magnusson, grundare av Svenska institutet för sorgbearbetning, kommer berätta om verktyg vid sorg, kris eller förändringsprocesser – för att hjälpa andra eller för din egen del.

Datum: Onsdag, 9 juni
Tid: kl 18.00–19.00
Plats: online


Deltagandet är gratis, men vi ser gärna att du stödjer oss genom att bli medlem i Mansjouren eller swisha en gåva.

På grund av pandemin hålls samtalen tillsvidare digitalt. Vi använder oss av videokonferenstjänsten Jitsi Meet. På datorn deltar du via webbläsaren Chrome, på mobilen eller surfplattan via Jitsi appen (gratis för iOs och Android). Du behöver inte ange ditt riktiga namn utan du kan vara helt anonym gentemot de andra deltagarna. Trots att föreläsningarna kommer spelas in av oss och läggas upp på vår hemsida kommer ingen i publiken höras eller synas.

Anmäl dig här:


Såhär hanterar vi dina personuppgifter

Samtalsserien "En timme för livet" finansieras med bidrag från Stockholms Stad inom vår satsning "Fristad 2" med syftet att minska risken för självmord. Runt 70% av alla som tar sitt liv idag i Sverige är män. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland bland män 15-44 år. En förklaring till detta är att män i stor utsträckning inte söker professionell hjälp för psykiska hälsoproblem. Vi på Mansjouren vill därför göra allt vi kan för att minska självmorden.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln