EN TIMME FÖR LIVET: serien fortsätter

Behöver du nya redskap för att tämja livet?

Mansjouren har fått möjlighet att fortsätta producera vår omtyckta samtalsserie "En timme för livet" även i år. Vi vill ge dig som har det kämpigt eller vill utvecklas som människa, nya perspektiv på din livssituation. 

Nu under våren bjuder vi in till nya livesända samtal om frågor och problem som många av oss brottas med: Hur kan vi hitta livsglädjen i mörkret? Kommer jag någonsin lyckas tycka om mig själv igen? Var börjar egentligen ett beroende? Och är det verkligen så hemskt att bli gammal?

Samtalen hålls digitalt på YouTube. Återigen finns det möjlighet att ställa frågor i chatten, som raderas efter sändningen för att skydda din integritet. Deltagandet är gratis, men vi ser gärna att du stödjer oss genom att bli medlem i Mansjouren eller swisha en gåva.
 

Program:

Torsdag, 17 mars kl 18-19: 
Olle Carlsson om HOPP & LIVSMOD – Var kan vi hitta tröst och kraft när livet inte blir som vi tänkt oss?

Olle är prästen som fick människor att vallfärda till kyrkan under sina år i Katarina församling. Men när han ville skapa en större existentiell mötesplats fick det inte plats. Då gick han vidare på egen hand och startade
Kontempel.

Olle kommer att beskriva hur man kan finna sig själv och skapa livsmod även fast livet ibland känns svårt.

>> Titta på inspelningen

Torsdag, 7 april kl 18-19:
Madeleine Swartz om SJÄLVRESPEKT –Hur blir jag bättre på att hitta mina gränser och slippa skuld och skam?

Madeleine har lång erfarenhet av att arbeta med medberoende och beroendeproblematik, hon är författare till boken "Res Dig! Läk ditt medberoende" som ligger till grund för ett system av terapi, kurser, utbildning och föreläsningar. Hon medverkar i ett forskningsteam som fördjupar sig i sambandet mellan utmattningssyndrom och medberoende och har medverkat i utvecklingen av program hos en rad öppenvårdsinstitutioner. Hennes spetskompetens ligger i hur barnen påverkas i den dysfunktionella familjen och hur det påverkar barnens självrespekt hela livet.

Madeleine kommer att tala om vad självrespekt betyder och hur arv och miljö formar oss som barn och skapar den skam/skuld vi kan bära på som i sin förlängning kan leda till olika typer av beroenden.


>> Titta på inspelningen

Torsdag, 5 maj kl 18-19:
Katarina Lindblad om ÅLDRANDE & MANLIGHET – Vilken sorts man ska jag vara resten av mitt liv?

Katarina är musikterapeut och fil.dr. på en avhandling om äldre män, musik och välbefinnande. Föredrag och samtal kommer handla om hur identitet och självbild kan påverkas av åldrandet, om maskulinitetsnormer, om hjälpsökande och om musik som livlina.


>> Titta på inspelningen

Anmäl dig här:


Såhär hanterar vi dina personuppgifter

Samtalsserien "En timme för livet" finansieras med bidrag från Stockholms Stad inom vår satsning "Fristad 2" med syftet att minska risken för självmord. Runt 70% av alla som tar sitt liv idag i Sverige är män. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män 15-44 år. En förklaring till detta är att män i stor utsträckning inte söker professionell hjälp för psykiska hälsoproblem. Vi på Mansjouren vill därför göra allt vi kan för att minska självmorden.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter

Etikettmoln

Utvalda highlights av tidigare sändningar: