Vi rivstartar hösten med två nya livesändningar!

EN TIMME FÖR LIVET.

Nu på måndag får vi lära oss hur vi bygger tillitsfulla relationer, och på torsdag närmar vi oss de stora och små trauman som vi bär på. Samtalen sänds som vanligt live via vår YouTube-kanal och du som deltar är varmt välkommen att ställa frågor och komma med inspel via chatten. 

För att få länken skickad till dig, anmäl dig nedan.
 

Måndag, 22 augusti kl 18–19:
Liria Ortiz om TILLITSFULLA RELATIONER


Att ha olika typer av relationer till andra människor är inte enkelt för någon, särskilt inte i relationen till vår partner. Vad som kan försvåra är att vi ibland även har svårt att ha en bra relation med oss själva.

Liria Ortiz, psykolog, författare och föreläsare kommer att berätta om vad det är som gör att det ibland blir svårt och om vägen till att lyckas bättre med våra relationer. Vad är orsaken till att relationerna inte känns tillitsfulla? Vad behöver man göra för att bygga upp tillit? Vad bör man undvika att göra?

Liria har fått olika priser bland annat Stora Psykologpriset 2017 och förekommer i media som expert i motivation och relationer.


-> Titta på inspelningen

Torsdag, 25 augusti kl 18–19:
Anneli Svensson om TRAUMA

 
Separationer, svåra besked, upplevelser av mobbning och våld – vissa händelser kan skaka om våra liv i grunden. Vad är det som krävs för att kunna bearbeta det det som hänt, läka och komma vidare?

Anneli Svensson, socionom och leg. psykoterapeut, är en av initiativtagarna till RFSL:s Brottsofferjour. Sedan 2010 arbetar hon som privatpraktiserande psykoterapeut. Anneli är bl.a drivande i utvecklingen av psykologisk behandling av personer utsatta för hatrelaterade trauman, såväl i Sverige som internationellt.

Anneli kommer att föreläsa och samtala med oss om hur vi kan närma oss de stora och små trauman som vi bär på och som på olika sätt påverkar våra liv.


-> Titta på inspelningen


Här hittar du korta klipp med highlights av våra tidigare sändningar:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL0tGBspQdKvQdrCwLSYDjh_gEsoUBKiYg

 

Anmäl dig här:


Samtalsserien "En timme för livet" finansieras med bidrag från Stockholms Stad inom vår satsning "Fristad 2" med syftet att minska risken för självmord. Runt 70% av alla som tar sitt liv idag i Sverige är män. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män 15-44 år. En förklaring till detta är att män i stor utsträckning inte söker professionell hjälp för psykiska hälsoproblem. Vi på Mansjouren vill därför göra allt vi kan för att minska självmorden.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter