Aktuellt

Nicolaus Rubensson jobbar hos Advokatlaget och har samarbetat med Mansjouren sedan flera år tillbaka. Denna kväll kommer berätta om juridiken kring skilsmässor, vårdnadstvister, mm. Det kommer även finnas utrymme för dina egna frågor och funderingar.

Tid: 11 november, kl.18-20
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, nära Hornstull
Pris: Gratis för Mansjourens medlemmar, 300:- för övriga (årsmedlemskap)

Ingen föranmälan krävs och alla, oberoende av könsidentitet, kan komma.

Varmt välkomna!Mer om Mansjourens samarbete med Nicolaus:
Om du som besökare kontaktar Nicolaus (eller Seher & Dahlia från Advokatfirman Invictus) på vår rekommendation så får du en första konsultation, utan tidsangivelse, pro bono. Om det sedan uppstår en klient-advokat relation så är detta emellan er, Mansjouren har ingen ekonomisk eller annan vinning i detta.

Läs hela inlägget »


Inbjudan till temakväll:
DEN HEMLIGE MANNEN – ETT HOT MOT SIG SJÄLV OCH ANDRA.
Om vikten av att kunna sätta ord på sina känslor.

Tid: Tisdag, 22 oktober kl 18.00–20.30
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm
Fri entré. Anmäl dig här.


Vad finns bakom fasaden hos oss män? Är det sant att vi håller allt för oss själva, att vi inte har någon att prata med? Är det först när fasaden rämnar och man hamnar i terapirummet som det går att sätta ord på känslor, tankar och ändra ett beteende? 

Vad är konsekvensen av att inte våga berätta – eller inte ens våga känna – det vi känner? 

Välkommen till en helkväll med Mansjouren i Stockholms län, där vi utforskar hur vi kan få fler att äga sin sårbarhet och våga prata om det som känns tufft.
 


Kvällens program:
17.30     Insläpp, mingel och fika
18.00     Mansjouren inleder och hälsar välkommen
18.30-19.30 Föreläsningar av Lena Gustafsson, Musse Hasselvall och Gaya Pienitzka
19.30–20.30 Paneldebatt och öppen diskussion
Vi bjuder på kaffe, vegetariska mackor samt frukt.

Kvällens föreläsare:

Lena Gustafsson
Journalisten som bytte bana, beteendevetare och legitimerad psykoterapeut KBT.  I över tjugo år har hon hjälpt och utvecklat ledningars och styrelsers effektivitet. Hon har grundat bolagen Good Relations och Styrelsebalans och skrivit boken Har mannen någon framtid? 13 kända män tänker högt där hon utforskar olika syn på mannens roll i morgondagens samhälle. Lena Gustafsson kommer dela med sig av möten och erfarenheter kring livet, kärleken och relationer.

Musse Hasselvall
Kampsportaren från ZTV’s Rallarsving, debattör, föreläsare och nu författare. För Utbildningsradion gestaltar han ​PK-mannen,​ en serie med syfte att främja alla individers lika värde och lika rättigheter genom att sätta ljuset på de normer som styr vårt samhälle. Musse har nyligen släppt en självutlämnande bok; ​Sorgen – Smärta är vekhet som lämnar kroppen ​handlar om en separation som utlöste en våg av smärta och oförlöst gammal sorg.

Gaya Pienitzka
Terapeut, författare och VD på Lifecap. Gaya har släppt boken Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt och tagit fram utbildningsmaterial till förskolepersonal för att stödja pojkar att förstå och finslipa sina maskulina förmågor. Under sitt terapeutiska arbete har Gaya mött många känslomässigt frustrerade klienter, både män och kvinnor, som hon kunnat stödja i att förstå sin frustration och att hitta tillbaka till sin kraft.


Anmäl dig senast onsdag, 16 oktober:
https://forms.gle/Q532NoiYinHjmEaYA

Varmt välkommen!

------

Har du frågor eller behöver du lämna återbud? Kontakta fristad@mansjouren.se
Här kan du ladda ner inbjudan i PDF-Format.

Läs hela inlägget »

SAVE THE DATE:
Tid: Tisdag, 22 oktober kl 18.00–20.30
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm
 
Hur farlig är ensamhet? Varför är det så svårt för många män att söka hjälp? Hur kan vi bemöta någon som tar ut sin frustration genom våld? Går det att verkligen känna en känsla som man saknar de rätta orden för? Vad ligger bakom männens kraftiga överrepresentation i självmordsstatistiken? Och hur kan vi få fler att våga prata om och växa på det som känns tufft?
 
Välkommen till en helkväll med Mansjouren i Stockholms län, ägnad åt samtalets läkande kraft och styrkan med att kunna visa sig sårbar.
 
Kvällens föreläsare:
Lena Gustafsson, Musse Hasselvall och Gaya Pienitzka.


Mer info inom kort.

Läs hela inlägget »

I söndags fick vi på Mansjouren ta emot söndagskollekten från församlingarna i Södra Lappland och Mariefred.

Vi vill därför tacka de underbara och fina människorna som genom sina församlingar gav oss dessa fina gåvor, söndagskollekten kommer oavkortat att gå till att stödja människor som är i livskris.

Tack församlingarna i  Södra Lappland och Mariefred!

https://www.svenskakyrkan.se/sodralappland
https://www.svenskakyrkan.se/mariefred

Läs hela inlägget »


Varje torsdag har vi samtalsgrupp hos Mansjouren, där vi tillsammans utforskar vad det är som ger livet mening, vad det är som känns jobbigt, vad det är som skapar ilska och frustration. Vi diskuterar utifrån förbestämda ämnen om vad det betyder att vara människa i en snabbt förändrande värld.

På Mansjouren lyssnar vi utan att döma och ställer frågor när vi villveta mer. Vi är övertygade om att alla har lösningen på sina problem inom sig, men ibland kan alla behöva en hjälpande hand.

Varje torsdag kl 18:00–20:00.
Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna oavsett könstillhörighet.
Hjälp oss sprida ordet! Ladda ner flyern i PDF-format här.
 

Läs hela inlägget »

Senaste nytt

Länkar

Etikettmoln

Nyhetsarkiv