Aktuellt


Varje torsdag har vi samtalsgrupp hos Mansjouren, där vi tillsammans utforskar vad det är som ger livet mening, vad det är som känns jobbigt, vad det är som skapar ilska och frustration. Vi diskuterar utifrån förbestämda ämnen om vad det betyder att vara människa i en snabbt förändrande värld.

På Mansjouren lyssnar vi utan att döma och ställer frågor när vi villveta mer. Vi är övertygade om att alla har lösningen på sina problem inom sig, men ibland kan alla behöva en hjälpande hand.

Varje torsdag kl 18:00–20:00.
Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna oavsett könstillhörighet.
Hjälp oss sprida ordet! Ladda ner flyern i PDF-format här.
 

Läs hela inlägget »

Jouröppet fortsätter varje måndag hela sommaren.

Onsdagsgruppen tar paus följande dagar: 17/7, 24/7, 31/7 och 7/8.
Välkomna tillbaka på onsdag den 14/8.

Samtalsverkstaden har sommaruppehåll nu fram till torsdag 15/8 och kommer då dra igång med ett nytt upplägg. Mer om detta när det närmar sig.

På telefonen når du oss främst på måndagar och torsdagar kl 18–20. 
Lämna gärna ett meddelande på telefonsvararen eller maila till info@mansjouren.se, så ringer vi upp dig så fort vi kan.
 

Mansjourens volontärer önskar en trevlig sommar!

Läs hela inlägget »

Årets Järvavecka hålls den 12–16 juni på Spånga IP – och i år är första gången vi på Mansjouren med.

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. Forutom partiledarna och talare kommer även företag, föreningar, myndigheter, organisationer och medborgare vara på plats och bidra med expertis och perspektiv. Syftet är att tillsammans skapa dynamiska möten och samtal mellan samhällsaktörer och medborgare.

Mansjourens tält kommer finnas på plats:
Fredag 14 juni kl 14–21
Lördag 15 juni kl 14–21
Söndag 16 juni kl 14–21


Kom förbi och snacka med oss volontärer! Gärna berättar vi mer om vår jourverksamhet och varför vi tycker att det är viktigare än någonsin att lyssna utan att döma.

Plats: Spånga idrottsplats
https://jarvaveckan.se/hitta/

Fri entré.

Läs hela inlägget »

Välkomna till en kväll om att bryta tystnaden om den manliga utsattheten.

Idealbilden av män som “alltid starka, alltid sexuellt intresserade och alltid kapabla att försvara sig” gör det för många svårt att tala om det som har hänt.

Med temakvällen vill vi bidra till att minska den sociala stigmatiseringen av utsatta män (samt alla som identifierar sig som män) och uppmuntra till ett respektfullt bemötande och inkännande samtal.


Tid: Torsdag, 2 maj kl 18–20.30
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm

Föreläsare: Hans Knutagård, universitetslektor i socialt arbete vid Göteborgs universitet som har arbetat inom området i snart 40 år, både praktiskt och akademiskt, såväl nationellt som internationellt. Han forskar om socialt arbete och sexualitet, speciellt om män som blivit våldtagna av män, män som säljer sex och om veteraner och sexualitet. Han har precis publicerat boken Sexualitet och socialt arbete på Studentlitteratur.

Kvällens program:
17.30  Dörrarna öppnas, mingel och fika
18.00  Mansjouren hälsar välkommen
18.30 Föreläsning av Hans Knutagård – Det sexualiserade våldet
19.30 Tid för reflektion och diskussion
20.00–20.30 Paneldebatt och öppen diskussion

Vi bjuder på kaffe, vegetariska mackor samt frukt.


OSA senast fredag, 26 april genom att mejla till fristad@mansjouren.se med antalet platser du vill boka, era namn, och gärna även era mailadresser/telefonnumren.


Vi ser det som positivt om du kan sprida informationen om evenemanget i din organisation, bland dina vänner, eller till andra som skulle kunna vara intresserade av att delta.


Temakvällen är en del av Mansjourens projekt FRISTAD mot våld. Med projektet vill vi medverka till att både våldsoffer och våldsutövare får den hjälp de behöver och främja respektfullt bemötande med utgångspunkt i alla människors lika värde.


Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

TEMAKVÄLL: SUICID
Mäns våld mot sig själva – hur ett samtal kan vara skillnaden mellan liv och död.


Varje dag möter vi på Mansjouren människor som bär på tunga känslor, som t.ex ensamhet, hopplöshet eller sorg. Och varje dag ser vi hur ett samtal mellan två (eller fler) människor kan ge en ny känsla av gemenskap, tröst och hopp – och kan öppna sinnet för att våga berätta.

Genom att ägna en hel kväll åt ämnet MÄN & SUICID vill vi vara med och sprida viktig kunskap, plantera nya tankar och perspektiv. Vi vill inspirera till att agera i situationer när det kan vara som mest avgörande.

Tid: Tisdag, 2 april kl 18–21
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm

Kvällens föreläsningar:
- Björn Eklund, ledamot för SPES (Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd) föreläser om Att “störa döden” och om stöd efter självmord.
- Ola Tornberg, kommunikationstränare och handledare hos föreningen Mind, pratar om Manlighet och suicid (med tanke på att sju av tio personer som tar livet av sig i Sverige idag är män).

Program:
17.30  Dörrarna öppnar
18.00  Mansjouren hälsar välkommen
18.15 Föreläsning av Björn Eklund (SPES) om att störa döden och om stöd efter självmord
18.45 Föreläsning av Ola Tornberg (Mind) om Manlighet och suicid
19.15 Paneldebatt och öppen diskussion
20.00–21.00 Mingel

Vi bjuder på kaffe och macka samt frukt. Vegetarisk variant finns.

Anmäl dig genom att mejla till fristad@mansjouren.se med antalet platser du vill boka, era namn, och gärna även era mailadresser/telefonnumren.

Vi ser det som positivt om du kan sprida informationen om evenemanget i din organisation, bland dina vänner, eller till andra som skulle kunna vara intresserade av att delta.
Inbjudan i PDF-format finns att hämta här.

Temakvällen är del av Mansjourens projekt FRISTAD mot våld. Med projektet vill medverka till att både våldsoffer och våldsutövare får den hjälp de behöver och främja respektfullt bemötande med utgångspunkt i alla människors lika värde.


Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

Senaste nytt

Länkar

Etikettmoln

Nyhetsarkiv