EN TIMME FÖR LIVET – MANSJOURENS DIGITALA SAMTALSSERIE
Hur ser vi till barnens bästa vid en konfliktfylld separation? Hur tar du dig ur en våldsam relation? Och hur kan vi få bukt med hedersrelaterat våld? Det är tre av ämnena som vi kommer att inleda det nya året med. Samtalen sänds som vanligt live via vår YouTube-kanal och du som deltar är varmt välkommen att ställa frågor och komma med inspel via chatten.
För att få länken skickad till dig, anmäl dig nedan.
Susanne Hansen, Kim Tjernqvist och Nicole Gondek Baig om RELATIONSVÅLD
Kan du känna dig hotad eller kontrollerad av din partner? Tror du att du skadar den som du älskar? Har ni i er familj svårigheter att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt?
Det finns alternativ till våld. Relationsvåldscentrum Väst i Stockholms stad, där våra tre gäster jobbar , erbjuder stöd och behandling till dig som utövar våld, eller utsätts för våld i nära relation.
Susanne Hansen har jobbat som behandlare i RVC sedan juni 2022 och dessförinnan arbetat som behandlare i Kriminalvården och med missbruk i öppenvård.
Kim Tjernqvist har arbetat med våld i olika organisationer under lång tid.
Nicole Gondek Baig har jobbat med våld under tio års tid som socialsekreterare och behandlare.
”EN TIMME FÖR LIVET” – HÖJDPUNKTER
Behöver du nya sätt att se på livet? Mansjouren har skapat en serie av korta föreläsningar och samtal som vi hoppas kan vara till nytta för många människor. Experter inom olika områden ger sina bästa praktiska tips och konkreta verktyg om hur du kan ta dig vidare när livet har kört ihop sig.
Olle Carlsson: Var hittar vi hopp när livet inte blir som vi tänkt oss?
Jonas Ramnerö: Tar min ångest verkligen aldrig slut?
Dumpa det gamla bagaget! Anders Magnusson om sorgbearbetning
Peter Myhr om oro och ältande Sluta slåss mot dina negativa tankar!
Hur kan jag bli bättre på att sätta gränser och slippa skuld och skam?
Skilsmässa & vårdnadstvist: hur funkar det, vad kan jag göra?
Samtalsserien ”En timme för livet” finansieras med bidrag från Stockholms Stad inom vår satsning ”Fristad 2” med syftet att minska risken för självmord. Runt 70% av alla som tar sitt liv idag i Sverige är män. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män 15-44 år. En förklaring till detta är att män i stor utsträckning inte söker professionell hjälp för psykiska hälsoproblem. Vi på Mansjouren vill därför göra allt vi kan för att minska självmorden.
FÖRENINGEN MANSJOUREN I STOCKHOLMS LÄN
Hornsgatan 135 nv
117 28 Stockholm