MANSJOUREN ÄR ETT FORUM FÖR MÄNNISKOR

I BEHOV AV NÅGON ATT TALA MED.

ALLT BÖRJAR MED

ETT FÖRSTA STEG.

Du kan vara helt anonym och det är du som bestämmer vad samtalet ska handla om. Ingen fråga är för stor eller för liten för att ges utrymme i samtalet. Ibland kan det handla om mer akuta frågor, såsom relationsproblem, vårdnadstvister, missbruk, sorg, våld och hot – både som offer och förövare.

Men lika ofta kan Mansjouren fungera som en samtalspartner när det gäller att försöka sortera och sätta ord på vad det är som pågår och vad som hindrar oss i våra liv. Här kan man i gemenskap och utan dömanden delta i utforskandet av vad det är att vara man och samtidigt vara i kontakt med den sårbarhet som är själva födelseplatsen för all förändring och empati. Modet att vara sårbar. Allt börjar med ett första steg. Du går inte ensam.

SÅ ARBETAR VI.

Du ringer till oss för att få kontakt. 08-30 30 20

Ibland räcker det att tala i telefonen om det som känns svårt. Ofta är det en telefonsvarare du möter eftersom det är många som ringer eller så kan ingen svara just då. Tala in ditt förnamn och telefonnummer så hör vi av oss så fort vi kan. Det går även bra att skicka ett mail så ringer vi upp dig.

info@mansjouren.se

Du kan besöka oss för individuellt samtal, parsamtal eller delta i någon av våra samtalsgrupper, som vi har varje vecka. Vi spar aldrig några namn eller telefonnummer och för inga journaler men vi för viss statistik för vår egen skull, som ex. vilken kommun du tillhör och en ytlig beskrivning av problematiken. Alla volontärer har tystnadsplikt.

VÅRT ERBJUDANDE

TELEFONJOUREN

Ring oss på 08-30 30 20 för att få kontakt. Du når oss säkrast på dessa tider:

Måndag–söndag kl 12-14 och 17–21 undantaget lördagar då vi enbart är bemannade 12-14

Om vi är upptagna i samtal eller inte kan svara av annan anledning så kopplas du vidare till vår telefonsvarare. Lämna då ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.

ENSKILDA SAMTAL & PARSAMTAL

Vill du gå vidare bokar vi en tid för besök med någon volontär i våra lokaler.

Vi samtalar i en timme och du får gärna återkomma om det behövs.

I ett parsamtal träffar paret en kvinnlig och en manlig volontär från vår sida. Ni får båda berätta er bild av förhållandet och vad som tynger er. Volontärerna lyssnar och frågar.

GRUPPSAMTAL

Varje onsdagar har vi samtalsgrupp för enbart män, klockan 18-20. Ingen föranmälan krävs. Välkommen nya och gamla. Kom och lyssna eller berätta din historia.

JOURÖPPET

Måndagar klockan 18-20Ingen föranmälan krävs. Alla är välkomna, oberoende av könsidentitet.

Det här är ett bra tillfälle att titta närmare på vår verksamhet och prata med någon av våra volontärer. Om du har ett akut behov av att prata enskilt med någon av oss så försöker vi att stå till tjänst men det är beroende av hur mycket vi har att stå i. Det går även bra att droppa in och bara ta en fika under enklare former.

VAD KOSTAR DET?

Att ringa oss är gratis.

Om du besöker oss så vill vi att du betalar 300 kronor i medlemsavgift/år: Plusgiro 61 90 99-5 eller Swish 1231 898 899.

Som medlem i föreningen kan du (under gällande kalenderår då du betalat medlemsavgift):

  • Komma till oss för några enskilda samtal/parsamtal med någon av våra volontärer
  • Komma obegränsat till våra jouröppna måndagar
  • Komma obegränsat till våra samtalsgrupper på onsdagar och
  • Närvara vid öppna föreläsningar och sammankomster

VILL DU BIDRA?

Känner du att du vill göra en insats för dina medmänniskor och bli volontär hos Mansjouren?

Vill du bidra ekonomiskt till vårt arbete så kan du göra det till vårt plusgirokonto 61 90 99-5 eller swisha till 1231 898 899. Alla bidrag, stora som små, är betydelsefulla för vår verksamhet!

FÖRENINGEN MANSJOUREN I STOCKHOLMS LÄN

Hornsgatan 135 nv

117 28 Stockholm

08-30 30 20

info@mansjouren.se