Aktuellt

Kallelse till ordinarie föreningsstämma  2020 i Föreningen Mansjouren i Stockholms län
 
Kallelsen gäller för den som betalt full medlemsavgift under 2019
 
Datum:
Måndagen den 23 mars 2020 klockan 18:00
Mötet beräknas pågå ca en timme
 
Plats:
Mansjourens lokaler
Hornsgatan 135 nb
117 28 Stockholm
 
Anmälan:
Den medlem som betalat medlemsavgiften under år 2019 och önskar delta på föreningsstämman måste meddela föreningens kassör detta via e-mail, (janne@mansjouren.se) eller per post senast måndagen den 16 mars 2020
Postadress:
Mansjouren i Stockholms län
Hornsgatan 135 nb
117 28 Stockholm
 
Motioner:
Motioner skall, för att kunna behandlas på föreningsstämman, vara styrelsen skriftligen tillhanda senast måndagen den16 mars 2020
 
Rösträtt:
Medlem som betalt full medlemsavgift under år 2019 äger rätt att rösta på årsmötet.
 
Dagordning:
Enligt stadgarna samt beslut om firmatecknare
 
Övrigt:
Medlemsavgiften i föreningen för år 2020 (300 kronor) tas tacksamt emot på Mansjourens Plusgiro: 61 90 99-5 eller swish:
 
 
 
Stockholm i februari 2020
 
Styrelsen för Föreningen Mansjouren i Stockholms län

Läs hela inlägget »
Bild: Svenska Institutet för Sorgbearbetning Bild: Svenska Institutet för Sorgbearbetning

Känner du dig drabbad av sorger eller förluster i ditt liv (t.ex. dödsfall, separationer eller andra kraftigare livsstilsförändringar)?

Vi på Mansjouren har möjligheten att under perioden 6/2 – 26/3 2020 kunna erbjuda våra besökare en kurs i sorgbearbetning. Kursen avser en grupp som träffas 8 gånger (en gång per vecka), 2 timmar per gång. Max 12 deltagare.

Kursen leds av Jan-Ola Hallberg, certifierad handledare i sorgbearbetning. Enda kostnad är studieboken Sorgbearbetning (230 kr) och årsmedlemskap i Mansjouren krävs.

Om du är intresserad eller har någon fråga, skicka ett e-mail med namn och telefonnummer till jan-ola@mansjouren.se

Lyssna gärna på podden via länken nedan så får du en bättre känsla vad det handlar om.
http://renander.nu/051-sorgbearbetning/

Läs hela inlägget »

Temakvällen om DEN HEMLIGE MANNEN blev en kväll om att lära känna oss själva och våra inre mönster. Att bearbeta gamla trauman och omedvetna beslut. Att ta ansvar för vår egen utveckling. Att ta vara på vår kränkthet. Att äga vår egen berättelse. Att öva upp känslorna som vi inte brukar använda så ofta. Och om hur avgörande samarbetet mellan kvinnor och män är för vår gemensamma framtid.

Tack till alla deltagare som bidrog till en livlig, konstruktiv och inspirerande diskussion.
Och tack till föreläsarna Lena Gustafsson, Musse Hasselvall och Gaya Pienitzka för att ni delade med er av era tankar, berättelser – och såväl tårar som skratt.

Det här var vår sista Temakväll för tillfället inom "Projekt Fristad". Vi hoppas att vi har möjlighet att fortsätta med upplägget även i framtiden.

Hör gärna av dig till fristad@mansjouren.se med dina idéer, t.ex. om hur vi skulle kunna samarbeta.

Läs hela inlägget »

Nicolaus Rubensson jobbar hos Advokatlaget och har samarbetat med Mansjouren sedan flera år tillbaka. Denna kväll kommer berätta om juridiken kring skilsmässor, vårdnadstvister, mm. Det kommer även finnas utrymme för dina egna frågor och funderingar.

Tid: 11 november, kl.18-20
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, nära Hornstull
Pris: Gratis för Mansjourens medlemmar, 300:- för övriga (årsmedlemskap)

Ingen föranmälan krävs och alla, oberoende av könsidentitet, kan komma.

Varmt välkomna!Mer om Mansjourens samarbete med Nicolaus:
Om du som besökare kontaktar Nicolaus (eller Seher & Dahlia från Advokatfirman Invictus) på vår rekommendation så får du en första konsultation, utan tidsangivelse, pro bono. Om det sedan uppstår en klient-advokat relation så är detta emellan er, Mansjouren har ingen ekonomisk eller annan vinning i detta.

Läs hela inlägget »


Inbjudan till temakväll:
DEN HEMLIGE MANNEN – ETT HOT MOT SIG SJÄLV OCH ANDRA.
Om vikten av att kunna sätta ord på sina känslor.

Tid: Tisdag, 22 oktober kl 18.00–20.30
Plats: Mansjouren, Hornsgatan 135, Stockholm
Fri entré. Anmäl dig här.


Vad finns bakom fasaden hos oss män? Är det sant att vi håller allt för oss själva, att vi inte har någon att prata med? Är det först när fasaden rämnar och man hamnar i terapirummet som det går att sätta ord på känslor, tankar och ändra ett beteende? 

Vad är konsekvensen av att inte våga berätta – eller inte ens våga känna – det vi känner? 

Välkommen till en helkväll med Mansjouren i Stockholms län, där vi utforskar hur vi kan få fler att äga sin sårbarhet och våga prata om det som känns tufft.
 


Kvällens program:
17.30     Insläpp, mingel och fika
18.00     Mansjouren inleder och hälsar välkommen
18.30-19.30 Föreläsningar av Lena Gustafsson, Musse Hasselvall och Gaya Pienitzka
19.30–20.30 Paneldebatt och öppen diskussion
Vi bjuder på kaffe, vegetariska mackor samt frukt.

Kvällens föreläsare:

Lena Gustafsson
Journalisten som bytte bana, beteendevetare och legitimerad psykoterapeut KBT.  I över tjugo år har hon hjälpt och utvecklat ledningars och styrelsers effektivitet. Hon har grundat bolagen Good Relations och Styrelsebalans och skrivit boken Har mannen någon framtid? 13 kända män tänker högt där hon utforskar olika syn på mannens roll i morgondagens samhälle. Lena Gustafsson kommer dela med sig av möten och erfarenheter kring livet, kärleken och relationer.

Musse Hasselvall
Kampsportaren från ZTV’s Rallarsving, debattör, föreläsare och nu författare. För Utbildningsradion gestaltar han ​PK-mannen,​ en serie med syfte att främja alla individers lika värde och lika rättigheter genom att sätta ljuset på de normer som styr vårt samhälle. Musse har nyligen släppt en självutlämnande bok; ​Sorgen – Smärta är vekhet som lämnar kroppen ​handlar om en separation som utlöste en våg av smärta och oförlöst gammal sorg.

Gaya Pienitzka
Terapeut, författare och VD på Lifecap. Gaya har släppt boken Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt och tagit fram utbildningsmaterial till förskolepersonal för att stödja pojkar att förstå och finslipa sina maskulina förmågor. Under sitt terapeutiska arbete har Gaya mött många känslomässigt frustrerade klienter, både män och kvinnor, som hon kunnat stödja i att förstå sin frustration och att hitta tillbaka till sin kraft.


Anmäl dig senast onsdag, 16 oktober:
https://forms.gle/Q532NoiYinHjmEaYA

Varmt välkommen!

------

Har du frågor eller behöver du lämna återbud? Kontakta fristad@mansjouren.se
Här kan du ladda ner inbjudan i PDF-Format.

Läs hela inlägget »

Senaste nytt

Länkar

Etikettmoln

Nyhetsarkiv