Aktuellt

Just nu är det väldigt många som känner sig ensamma, eller som upplever att livet har kört ihop sig.

Att ha någon att prata med om sina känslor kan vara skillnaden mellan livet och död. Runt 70% av alla som tar livet av sig i Sverige idag är män. Äldre män utgör en särskilt utsatt grupp.

Vi på Mansjouren vill finnas där när vi behövs som mest. Och helst i ett tidigt skede, innan uppgivenheten blir för stor. Nu förstärker vi vår insats mot psykisk ohälsa och självmord och letar efter fler som kan bemanna vår telefonjour, bland annat under dagtid.

Uppdraget är volontärt/ideellt och du kommer få utbildning i vår samtalsmetodik, månatlig handledning samt utbildningar i relevanta ämnen.

Om Mansjouren.
Vi är en ideell förening som lyssnar och ger samtalsstöd till män som behöver prata om sin situation och hitta sin egen väg ut ur den. I nuläget erbjuder vi först och främst stöd per telefon.
Mansjouren startade 1987 och drivs helt och hållet av volontärer. Verksamheten är politiskt och religiöst obunden och bygger på gemenskap, medmänsklighet och respekt för allas lika värde. Vår verksamhet finansieras med bidrag från Stockholms stad och vissa kranskommuner, privata bidrag och medlemsavgifter.

Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du behöver ha en del livserfarenhet för att arbeta på Mansjouren och ser helst att du är över 25 år och gärna mycket äldre. Du ska vara en god lyssnare som delar Mansjourens värderingar om alla människors lika värde och vill arbeta för jämställdhet, solidaritet och integration. Innan du blir volontär hos oss så träffas vi på ett (coronasäkert) informationsmöte och intervju. När du blivit volontär får du en utbildning i vår samtalsmetod och introduceras till Mansjourens verksamhet. Den första tiden får du en mentor som hjälper dig att komma in i rollen.

Minimiåtagande: 
Vi vill att du kan bemanna vår telefonjour 2 timmar i veckan. Gärna under dagtid. Och helst över längre tid.

När och var genomförs uppdraget: 
Just nu är telefonjouren öppen kl 12-14 och 18-20 varje dag – men vi vill kunna bemanna stödlinjen många fler timmar om dygnet! Du kommer främst att ta emot telefonsamtal hemma, via en enkel app på din mobil. När läget tillåter det igen kommer det även finnas möjlighet att verka i våra trivsamma lokaler vid Hornstull.

 

Låter det som något för dig?
Hör av dig!

Läs hela inlägget »

Jouröppet flyttar tillfälligt till nätet

Eftersom vi just nu inte kan träffas på plats öppnar vi upp ett digitalt rum där vi bjuder in till gemensamma samtal. Precis som vanligt får du på måndagar kl 18–20 tillfälle att lära känna några av våra volontärer, kan ställa frågor om vår verksamhet eller ta upp något som du har på hjärtat.

Det går bra att droppa in och säga hej när som helst under kvällen. Stanna i fem minuter eller två timmar.


Så här fungerar det:
1) Fyll i formuläret nedan så får du länk och lösenord till vårt digitala rum via mail.
2) Klicka på länken i mailet någon gång mellan kl 18-20 på måndag och ange veckans lösenord.

Tekniska krav:
Vi använder oss av den webbaserade plattformen Jitsi Meet som inte kräver något konto eller inloggning. Det enda tekniska kravet är att du har webbläsaren Chrome installerad på din dator, eller Jitsi Meet-appen installerad på din smartphone.

Varmt välkommen!


 

Läs hela inlägget »

Kallelse till ordinarie föreningsstämma  2020 i Föreningen Mansjouren i Stockholms län
 
Kallelsen gäller för den som betalt full medlemsavgift under 2019
 
Datum:
Måndagen den 23 mars 2020 klockan 18:00
Mötet beräknas pågå ca en timme
 
Plats:
Mansjourens lokaler
Hornsgatan 135 nb
117 28 Stockholm
 
Anmälan:
Den medlem som betalat medlemsavgiften under år 2019 och önskar delta på föreningsstämman måste meddela föreningens kassör detta via e-mail, (janne@mansjouren.se) eller per post senast måndagen den 16 mars 2020
Postadress:
Mansjouren i Stockholms län
Hornsgatan 135 nb
117 28 Stockholm
 
Motioner:
Motioner skall, för att kunna behandlas på föreningsstämman, vara styrelsen skriftligen tillhanda senast måndagen den16 mars 2020
 
Rösträtt:
Medlem som betalt full medlemsavgift under år 2019 äger rätt att rösta på årsmötet.
 
Dagordning:
Enligt stadgarna samt beslut om firmatecknare
 
Övrigt:
Medlemsavgiften i föreningen för år 2020 (300 kronor) tas tacksamt emot på Mansjourens Plusgiro: 61 90 99-5 eller swish:
 
 
 
Stockholm i februari 2020
 
Styrelsen för Föreningen Mansjouren i Stockholms län

Läs hela inlägget »
Bild: Svenska Institutet för Sorgbearbetning Bild: Svenska Institutet för Sorgbearbetning

Känner du dig drabbad av sorger eller förluster i ditt liv (t.ex. dödsfall, separationer eller andra kraftigare livsstilsförändringar)?

Vi på Mansjouren har möjligheten att under perioden 6/2 – 26/3 2020 kunna erbjuda våra besökare en kurs i sorgbearbetning. Kursen avser en grupp som träffas 8 gånger (en gång per vecka), 2 timmar per gång. Max 12 deltagare.

Kursen leds av Jan-Ola Hallberg, certifierad handledare i sorgbearbetning. Enda kostnad är studieboken Sorgbearbetning (230 kr) och årsmedlemskap i Mansjouren krävs.

Om du är intresserad eller har någon fråga, skicka ett e-mail med namn och telefonnummer till jan-ola@mansjouren.se

Lyssna gärna på podden via länken nedan så får du en bättre känsla vad det handlar om.
http://renander.nu/051-sorgbearbetning/

Läs hela inlägget »

Senaste nytt

Länkar

Etikettmoln

Nyhetsarkiv