Jag vill veta mer om...

Att bli gammal och trött – är det allt som livet har att erbjuda?

Övergången till pensionärslivet kan vara en utmanande tid. Kanske känner du dig nu mer än någonsin ensam och nedstämd? Musikterapeuten Katarina Lindblad vet att det finns sätt att hitta ljus även i de mörkaste stunderna.

Filmklippets längd: ca 6 minuter
Vi är inte gjorda för att vara ensamma, isolering är ett jättefarligt tillstånd. Det är viktigt att hitta någonting som skapar mening. – Katarina Lindblad

Läs transkriberingen om du föredrar att läsa framför att lyssna

Början på en ny identitet. Många män har under hela sina liv identifierat sig med sina yrkesroller och de förväntningar som följer med att vara ”anständig” och ”kontrollerad”. Men när den traditionella ramen för maskulinitet inte längre är lika påtaglig, öppnar sig möjligheten att omdefiniera sin identitet och roll på nya sätt.

Känner du att du saknar ett sammanhang? När dagarna inte längre fylls av rutiner kan det vara lätt att isolera sig hemma. Nu gäller det att kämpa emot den impulsen! Gå ut, träffa människor, även om det bara är för en kort stund. Kanske finns det en lokal förening eller klubb där du kan träffa likasinnade och skapa nya bekantskaper?

Ta en dag i taget och kom ihåg att det finns hjälp att få om du behöver det.

Hur känner du inför att bli äldre?

Ring oss, vi finns här för dig.

Vilket ämne vill du utforska härnäst?

åldrande, depression, ensamhet, frustration, isolering, livskris, manlighet