Jag vill veta mer om...

Att söka hjälp kan bli totalvändningen på ditt liv.

Att ta första steget och visa sig sårbar kan kännas läskigt. Inte konstigt att vi brukar försöka skjuta upp det så länge som möjligt! Men när är det verkligen dags att våga? Vad fick Olle Carlsson att söka hjälp till sist?

Filmklippets längd: ca 7 minuter
... Över min döda kropp att jag går till ett AA-möte! – så mycket prestige hade jag. Mitt första AA-möte hamnade jag sedan på för att jag följde med någon annan som behövde hjälp. Den där killen kanske räddade mitt liv. – Olle Carlsson

Läs transkriberingen om du föredrar att läsa framför att lyssna

Ibland krävs det mirakel för att söka hjälp. Olle Carlsson som är präst och social entreprenör hade aldrig gått på ett AA-möte om han inte följde med en annan person för att stötta honom. “Det är otroligt svårt att söka hjälp, men det förvandlade mitt liv och kunde få mig att bryta min ensamhet” förklarar Olle. Efter det brottet har han överlåtit sitt liv till gemenskap och sammanhang. För Olle innebar AA att han kunde släppa lögnen om sig själv och ändå se att han var älskad. Mötet med AA var livsavgörande och viktigast av allt var att få komma in i ett sammanhang.

Hur länge till ska du vänta på att ta första steget? Var modig och hör av dig.

Vi kan också varmt rekommendera programmet Livsstegen som Olle Carlsson har skapat för dig som har gått vilse i tillvaron.

Vilket ämne vill du utforska härnäst?

alkohol, beroende, ensamhet, hjälplöshet, isolering, livskris, skam, skuld, söka hjälp